Salah verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar

Salah verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 januari 2018 – Mohamed Salah is voor de eerste keer in zijn carrière uitgeroepen tot Afrikaans voetballer van het jaar. De Egyptische aanvaller van Liverpool liet donderdag op de verkiezing zijn clubgenoot Sadio Mané (Senegal) en Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Borussia Dortmund) overtuigend achter zich.

Met hoge verwachtingen van de publieke opinie verruilde Salah FC Basel in januari 2014 voor Chelsea, maar op Stamford Bridge kon hij zijn belofte niet inlossen. In de Serie A maakte hij vervolgens wel veel indruk bij Fiorentina en AS Roma. Liverpool kocht de Egyptenaar afgelopen zomer voor 42 miljoen euro weg bij Roma en gaf hem een herkansing in de Premier League.

Die greep Salah met beide handen aan. Hij scoorde dit Premier League-seizoen al zeventien keer, waarmee hij op de topscorerslijst slechts Harry Kane voor zich moet dulden. Daarnaast verrichtte hij voor vijf treffers in de competitie het voorbereidende werk.

El Ahmadi[/h2]

Karim El Ahmadi viel ook in de prijzen. De middenvelder van Feyenoord en de nationale ploeg van Marokko werd opgenomen in het Afrikaans sterrenelftal van het jaar.

Reacties

gerelateerd