Copa: Real heeft twee penalty's nodig tegen Numancia

4 januari 2018, 23:24

Real Madrid heeft de eerste ontmoeting met tweedeklasser Numancia in de achtste finales van de Copa del Rey zonder te overtuigen met ruime cijfers gewonnen. Het werd donderdag in het Nuevo Estadio Los Pajaritos van Numancia 0-3 voor de equipe van coach Zinedine Zidane. Levante won met 1-2 bij Espanyol.

Numancia - Real Madrid 0-3

Real, dat tot dat moment nog amper indruk had kunnen maken, tekende in de 35ste minuut voor de 0-1. Gareth Bale benutte een penalty, die werd toegekend na een tackle van Carlos Gutiérrez op Lucas Vázquez. Kort daarvoor had Numancia nog geschreeuwd om een strafschop na een vermeende overtreding van Theo Hernández op Dani Nieto, maar de arbitrage zag er niets in.

Real, waar onder meer Cristiano Ronaldo afwezig was, bracht na rust te weinig om Numancia echt op de pijnbank te leggen. Dit ondanks dat de thuisclub het laatste half uur met tien man speelde. Pape Diamanka kreeg in de zestigste minuut zijn tweede gele kaart, na een stevige overtreding op Nacho. Met tien man was Numancia een kwartier voor tijd zelfs nog dicht bij de gelijkmaker: Iñigo Pérez raakte van grote afstand de lat, toen Real-keeper Kiko Casilla te ver voor zijn doel stond. In de slotfase liep Real toch nog uit naar een ruime zege. Eerst benutte Isco feilloos een (terechte) penalty, even later legde Borja Mayoral de eindscore vast op 0-3.

Espanyol - Levante 1-2

Gerard Moreno bracht Espanyol in de 28ste minuut voor eigen publiek op voorsprong, maar de bezoekers toonden veerkracht. José Luis Morales herstelde tien minuten later uit een penalty het evenwicht, zestien minuten voor tijd maakte Ivi López er 1-2 van voor Levante.

De return tussen Real en Numancia is op woensdag 10 januari, een dag later staan Levante en Espanyol voor de tweede keer tegenover elkaar in de strijd om een kwartfinaleticket voor de Copa del Rey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen