Copa: Barça gelijk tegen Celta, Amrabat matchwinner

4 januari 2018, 20:57

Zonder haar sterspelers heeft FC Barcelona het eerste duel met Celta de Vigo in de achtste finales van de Copa del Rey gelijkgespeeld. Het werd donderdag 1-1 in het Estadio de Balaídos in Vigo. Nordin Amrabat hielp CD Leganes aan een 1-0 thuiszege op Villarreal.

Celta de Vigo - FC Barcelona 1-1

Zoals gebruikelijk in bekerwedstrijden stond Jasper Cillessen onder de lat bij FC Barcelona, maar onder meer Andrés Iniesta, Lionel Messi en Luis Suárez ontbraken bij de Catalanen. De bezoekers begonnen verre van groots aan het treffen in Galicië, maar ze kwamen na een kwartier wel op voorsprong. José Arnáiz werkte een voorzet van André Gomes vanaf links in het doel.

Ruim een kwartier later herstelde Celta de Vigo door toedoen van Pione Sisto het evenwicht. Eerder in de aanval op weg naar de gelijkmaker raakte de thuisclub de lat, waarna het leder via Cillessen bij Sisto belandde. Hij knalde uit een krappe hoek hard raak. In het resterende uur werd niet meer gescoord, al trof Barcelona via Sergio Busquets (lat) en Sergi Roberto (paal) nog wel twee keer het aluminium. Ousmane Dembélé, afgelopen zomer de topaankoop van Barcelona, maakte in de 72ste minuut na vier maanden blessureleed als invaller zijn rentree bij Barça.

CD Leganes - Villarreal 1-0

Leganes staat na de eerste ontmoeting met Villarreal op voorsprong, dankzij een 1-0 thuiszege voor eigen publiek. Die overwinning was te danken aan een treffer van Nordin Amrabat vlak na rust. De oud-speler van onder meer VVV-Venlo en PSV scoorde via het been van Villarreal-keeper Mariano Barbosa.

De return tussen Leganes en Villarreal is op woensdag 10 januari, een dag later werken Barcelona en Celta hun tweede partij af in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen