Almere City contracteert voormalig AZ-speler Efmorfidis

3 januari 2018, 18:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

James Efmorfidis heeft een contract bij Almere City getekend. De Griek, die in de jeugd bij FC Barcelona, Ajax en AZ speelde, is tot de zomer van 2020 vastgelegd. De 21-jarige middenvelder speelde het voorbije half jaar bij de beloften van Almere.

"Ik ben in de zomer op eigen initiatief naar Ivar van Dinteren (trainer beloftenploeg red.) toegestapt en ik heb gevraagd of het mogelijk zou zijn om een kans te krijgen bij Jong", zegt Efmorfidis op de website van Almere. "Dat ging nog veel beter dan verwacht. Dat is natuurlijk mooi, maar dit moet de opstap zijn naar meer."

Efmorfidis' contract bij AZ werd in 2016 ontbonden. In Alkmaar speelde hij nooit in de Eredivisie, maar in de beloften. Daarvoor was de middenvelder actief in de jeugd van Ajax en FC Barcelona. "James is bij ons op de radar gekomen als een zeer groot talent", aldus Almere-voorzitter John Bes. "Dat heeft hij bij Jong Almere City nogmaals laten zien en dat is inmiddels beloond met een plek in de A-selectie. Het is mooi dat we dit nu ook kunnen bekrachtigen met een contract voor 2,5 jaar. James is een perfect voorbeeld van talentherkenning en -ontwikkeling bij onze club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen