De huurtransfer van Kongolo naar Huddersfield is beklonken

2 januari 2018, 18:07   Bijgewerkt: 2 januari 2018, 18:17

Het zat er al aan te komen en is nu officieel: Terence Kongolo gaat aan de slag bij Huddersfield Town. De Premier League-club, die momenteel op de elfde plaats staat, maakt de komst van de huurling van AS Monaco dinsdagavond op de eigen website bekend. De 23-jarige Nederlander wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Franse club.

Kongolo vertrok in de zomer voor vijftien miljoen euro van Feyenoord naar Monaco, maar zijn periode in Monaco werd geen doorslaand succes. Bij Huddersfield krijgt hij nu de kans om zijn nieuw leven in te blazen. Trainer David Wagner ontvangt de Nederlandse verdediger met open armen. "Terence is een topspeler die we in zijn Feyenoord-tijd al volgden", zegt de Duitser. "Vanwege zijn transfer naar Monaco was hij even uit beeld bij ons, maar we zijn blij dat hij ons alsnog komt versterken."

Huddersfield draait vooralsnog prima in de Premier League en met Kongolo kan het volgens Wagner alleen nog maar beter gaan. "Hij vergroot onze opties in de defensie. Terence heeft kwaliteiten die bij onze speelwijze passen. Hij is atletisch, beweeglijk en sterk aan de bal. Ik kan niet wachten om met hem te gaan werken", besluit Wagner.

Kongolo gaat bij de promovendus met rugnummer vijf spelen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen