Litmanen: "Trainingskampen lichamelijk en geestelijk uitputtend"

2 januari 2018, 15:17

Hoewel trainingskampen soms worden gezien als snoepreisjes, is dat volgens Jari Litmanen zeker niet het geval. De reizen waarin de voorbereiding op de hervatting van de competitie wordt gestart, zijn volgens de voormalig Ajacied wel degelijk zwaar. "Aan het einde van de week is iedereen lichamelijk en geestelijk moe", aldus de Fin.

Op de clubwebsite van Ajax kijkt Litmanen terug op één van zijn trainingskampen met de Amsterdammers. "Wij hadden onze eigen leuke humor. Ik zeg altijd: 'slechte humor is ook humor'. Bij trainingskampen is het veel trainen, eten en rusten. Dus saai. Daarbij komt dat iedereen aan het einde van de week lichamelijk en geestelijk moe is. Dat betekent dus dat het niveau van de gesprekken laag wordt. Maar toch is dat altijd leuk voor de groep. Want dan krijg je binding met elkaar."

Ajax vertrekt deze winter onder leiding van de nieuwe trainer Erik ten Hag naar Lagos, in Portugal. Op 8 januari vertrekt de nummer twee van de Eredivisie, terwijl ze vijf dagen later op de dertiende weer terug zijn in Nederland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen