FC Utrecht stelt De Jong aan, Nijholt, Dijkhuizen en Kruys in staf

2 januari 2018, 13:01   Bijgewerkt: 2 januari 2018, 13:09

Jean-Paul de Jong is inderdaad de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De man die onder Erik ten Hag nog assistent was, is de opvolger van de naar Ajax vertrokken coach. De recent bij SC Cambuur ontslagen Marinus Dijkhuizen, de ervaren Luc Nijholt en Rick Kruys zijn de nieuwe assistenten.

Dat meldt FC Utrecht via de officiële kanalen. Voor Hans van de Haar is in de nieuwe technische staf zodoende geen ruimte meer, dat is hem dinsdagochtend mede gedeeld. Stefan Postma blijft wel de keeperstrainer van de selectie. "Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld. Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet, voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers", aldus de nieuwe coach.

Ook directeur voetbalzaken, Jordy Zuidam, is blij met de aanstelling. "Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken. Samen met zijn deels vernieuwde staf is het doel de prestaties van het eerste elftal te continueren. Wij hebben hier vertrouwen in en kijken uit naar de samenwerking."

De Jong was eerder hoofdtrainer bij FC Eindhoven met wie hij in 2015 werd uitgeroepen tot de beste trainer van de Jupiler League, waarna hij als assistent in Utrecht aan het werk ging. Daar speelde hij, op één seizoen bij VFL Osnabrück na, zijn hele voetballoopbaan ook. In de Domstad won hij tweemaal de KNVB Beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen