NEC bevestigt komst Lijnders, hoofdcoach Bogers blijft ook

2 januari 2018, 09:08   Bijgewerkt: 2 januari 2018, 13:06

NEC heeft een nieuwe hoofdtrainer. Pepijn Lijnders heeft Liverpool verlaten om met onmiddellijke ingang eindverantwoordelijke te worden in Nijmegen. Nadat eerder alleen The Reds met het nieuws naar buiten kwamen, heeft de club uit de Jupiler League het nieuws ook bevestigd. Hij gaat samenwerken met Adrie Bogers, die de rol van hoofdcoach in zekere zin noodgedwongen op zich had genomen deze zomer. 

{image[323326][right-half][]}De Nederlander werd in 2015 aangesteld bij Liverpool, na avonturen bij FC Porto en PSV, en kreeg gedurende de laatste jaren veel complimenten van hoofdtrainer Jürgen Klopp. Afgelopen zomer wilde NEC de jonge trainer (34) ook al binnenhalen, dat lukte destijds niet. Ditmaal is het wel gelukt, tot tevredenheid van technisch Remco Oversier.

"Afgelopen zomer is het, zoals bekend en mede vanwege mijn late aantreden, niet gelukt een trainer aan te trekken welke past in het opgestelde profiel voor de komende jaren. Met de wintertransferperiode in zicht en wederom de kans om het opgestelde plan uit de zomer te vervolmaken, hebben we de kansen in de markt opnieuw bekeken en dit intern openlijk besproken met Adrie. Als we iemand konden vinden welke de cirkel in onze technische staf zou rond maken, dan wilden we hier wederom voor gaan, gesteund door Adrie. Pepijn is juist die toevoeging die wij zoeken", aldus de TD.

Persoonlijke ambitie

Tot slot komt ook Bogers aan het woord. De man die deze zomer het hoofdtrainersschap op zich nam nadat NEC er niet in slaagde om een geschikte kandidaat binnen te halen, vindt het zeker geen ramp om weer een stap terug te doen in de rol van assistent. "Ik heb tijdelijk de verantwoordelijkheid genomen als hoofdtrainer toen de club dat vroeg. Ik heb dat, met alles wat in me zit, voor deze mooie club gedaan. We hebben het elftal daar staan waar we wilden, het treintje rijdt. Het is nu zaak dit uit te bouwen naar succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen