Thesker hoopt op bekerwinst: "Kan ons hele seizoen redden"

1 januari 2018, 11:14

FC Twente kan het hele seizoen redden als het een goede prestatie in de KNVB Beker neerzet. Dat vindt aanvoerder Stefan Thesker althans. "Daarin kunnen we het hele seizoen goedmaken", aldus de verdediger.

Tegenover FOX Sports gaat Thesker in op het avontuur in de beker, waarin in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur wacht. Hij is blij met het thuisduel, zodat Twente voor de eigen supporters iets kan laten zien. Thesker: "Voor hen is de beker ook leuk. De competitie is voor ons publiek namelijk niet echt leuk, omdat we voor de punten moeten strijden. Het maakt niet uit hoe, als we maar punten halen. Dan kan ver komen in de beker voor het publiek ook iets leuks zijn. Bovendien krijgt de club weer aandacht, dat voelen de spelers ook."

De laatste keer dat FC Twente een heel goede prestatie neerzette in de beker, was in 2011 toen het toernooi werd gewonnen door in de finale van Ajax te winnen. De Amsterdammers werden in de huidige campagne al verslagen, evenals ONS Sneek en FC Eindhoven. Als ook SC Cambuur aan dat rijtje wordt toegevoegd, plaatst de ploeg van Gertjan Verbeek zich voor de halve finales. De laatste keer dat die door de Tukkers werden bereikt, was in 2014.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen