Crystal Palace mist penalty in blessuretijd en spaart Man City

31 december 2017, 15:03   Bijgewerkt: 31 december 2017, 16:44

Door het oog van de naald: dat is Manchester City zondag gekropen bij Crystal Palace. De koploper is nog ongeslagen in de Premier League, maar leek op oudjaarsdag de bietenbrug op te gaan door een strafschop voor Palace in blessuretijd. Luka Milivojevic faalde echter vanaf elf meter, waardoor het 0-0 bleef.

De voetbalmachine van Pep Guardiola won negentien van de eerste twintig duels en speelde er slechts één gelijk. Zondag leek het team te gaan verliezen bij laagvlieger Crystal Palace, maar de ploeg uit Londen hielp dé kans om zeep. Luka Milivojevic zag zijn penalty in blessuretijd gekeerd worden door keeper Ederson, die de bal met zijn benen stopte. De strafschop was toegekend vanwege een lichte overtreding van Raheem Sterling op Wilfried Zaha.

Want Riedewald begon voor het eerst sinds de eerste speeldag weer eens in de basis. Hij vormde een 'Nederlandse' achterhoede, waarin onder meer Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt acteerden. Het was een belangrijke test voor het trio, maar de drie Nederlandse verdedigers slaagden glansrijk. Het drietal kende een sterk optreden en had onderdeel kunnen uitmaken van een knappe stunt, zij het niet dat Milivojevic in blessuretijd faalde van elf meter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen