Dit is het Eredivisie-elftal van 2017 volgens onze volgers

31 december 2017, 20:00

Op de laatste dag van 2017 blikken we nog één keer terug op het afgelopen seizoen in de Eredivisie. Door middel van polls op Twitter hebben we onze volgers gevraagd naar het sterrenteam van het afgelopen jaar. Ajax is met een speler in elke linie de grote winnaar te noemen, terwijl ook Hirving Lozano een overtuigende winst boekte. 

Ter verduidelijking: omdat als tijdsperiode het jaar 2017 is gehanteerd, kunnen er spelers in staan die in de zomer zijn vertrokken of juist in de zomer zijn neergestreken op de Nederlandse velden.

Keeper: André Onana (Ajax)

Rechtsback: Rick Karsdorp (Feyenoord)

Hij verdiende in de zomer een transfer naar AS Roma en speelde zodoende alleen de eerste helft van 2017 in de Eredivisie, maar heeft toch voldoende indruk gemaakt: Rick Karsdorp. De voormalig rechtsback van Feyenoord ontving met 46 procent bijna de helft van de stemmen. Denzel Dumfries (Sparta, sc Heerenveen), Jonas Svensson (AZ) en Tyrone Ubuehi (ADO Den Haag) waren de andere genomineerden.

Centrale verdediger: Davinson Sánchez (Ajax)

Van alle elf verdedigers won Davinson Sánchez zijn poll het meest overtuigend. De Colombiaan maakte in Amsterdam zoveel indruk dat hij 67 procent van de stemmen heeft gekregen. Zijn voormalig ploeggenoot Matthijs de Ligt, Eric Botteghin (Feyenoord) en Guram Kashia (Vitesse) kwamen er daardoor niet aan te pas.

Linker centrale verdediger: Héctor Moreno (PSV)

Ook op de plaats van linker centrale verdediger heeft een speler die in de zomer is vertrokken de strijd gewonnen. Héctor Moreno van PSV kreeg 45 procent van de stemmen. Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord), Rick van Drongelen (Sparta) en Justin Hoogma (Heracles Almelo) redden het net niet.

Linksback: Ridgeciano Haps (AZ, Feyenoord)

Centrale middenvelder: Karim El Ahmadi (Feyenoord)

Karim El Ahmadi was de aanjager in het kampioenselftal van Feyenoord en heeft dit jaar ook grote indruk gemaakt op onze volgers. De strijd om centrale middenvelder heeft de Marokkaan gewonnen. Hij bleef Lewis Baker (Vitesse), Yassin Ayoub (FC Utrecht) en Davy Klaassen (Ajax) voor door 45 procent van de stemmen te krijgen.

Centrale middenvelder: Marco van Ginkel (PSV)

Nummer tien: Hakim Ziyech (Ajax)

Hakim Ziyech is de man die van alle elf spelers de meeste stemmen kreeg op zijn positie. De aanvallende middenvelder van Ajax ontving met 68 procent verreweg de meeste stemmen en gaf Zakaria Labyad (FC Utrecht), Frederik Jensen (FC Twente) en Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag) geen schijn van kans.

Rechtsbuiten: David Neres (Ajax)

Hij had wat opstartproblemen, maar David Neres raakte in de eerste seizoenshelft behoorlijk op stoom met acht doelpunten en elf assists in de Eredivisie. Die prestaties hebben hem een plaats in het elftal van het jaar opgeleverd. Bradley Kuwas (Heracles Almelo), Steven Berghuis (Feyenoord) en Alireza Jahanbakhsh (AZ) kenden ook een goed seizoen, maar waren volgens onze volgers net wat minder dan de Braziliaan.

Spits: Nicolai Jørgensen (Feyenoord)

Linksbuiten: Hirving Lozano (PSV)

De vierde speler van PSV in het elftal van het jaar is Hirving Lozano. De Mexicaan schoot als een komeet uit de startblokken in de Eredivisie en liet zich bij aanvang van het nieuwe seizoen meteen zien. Hij kreeg 58 procent van de stemmen en won de verkiezing dus afgetekend. Mimoun Mahi (FC Groningen), Eljero Elia (Feyenoord) en Bryan Linssen (FC Groningen, Vitesse) moesten de buitenspeler van PSV voor zich dulden.

Het elftal van het jaar: Onana; Karsdorp, Sánchez, Moreno, Haps; El Ahmadi, Van Ginkel, Ziyech; Neres, Jørgensen, Lozano. [photo,110826,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen