Middenmoters Fiorentina en AC Milan in evenwicht

30 december 2017, 14:27   Bijgewerkt: 30 december 2017, 16:16

Fiorentina en AC Milan hebben het jaar 2017 afgesloten met een gelijkspel. In het Stadio Artemio Franchi in Florence hielden beide middenmoters elkaar in evenwicht: 1-1. De treffers vielen in de tweede helft vlak achter elkaar.

Fiorentina, dat de negentiende speelronde als nummer acht inging, opende in de 71ste minuut de score via Giovanni Simeone. Hij kopte in van dichtbij hard raak na een prachtige voorzet van Cristiano Biraghi vanaf links. Lang kon La Viola echter niet genieten van die voorsprong, aangezien Milan een razendsnel antwoord had op de tegentreffer. Invaller Hakan Calhanoglu tikte drie minuten later van dichtbij binnen nadat Fiorentina-keeper Marco Sportiello een inzet van Suso gekeerd had. Vervolgens werd er niet meer gescoord en een remise was, gezien de verhouding op het veld, ook terecht te noemen.

Milan verloor de laatste twee duels in de competitie, maar won midweeks wel van Lazio Roma in de Coppa Italia. Fiorentina verloor niet één van de laatste zeven duels, waarin het ook tegen Napoli speelde, maar wint ook weinig. Vijf van de zeven duels eindigden in een remise. Fiorentina heeft tot dusver twee punten meer verzameld dan de ploeg van Gennaro Gattuso.