Van Beek is helemaal terug: "Eindelijk in trein die vooruit gaat"

30 december 2017, 13:10

Feyenoord werd in 2017 eindelijk weer eens kampioen, maar volledig genieten van die titel kon Sven van Beek niet. De centrumverdediger kampte lange tijd met een slepende knieblessure en liep tijdens de festiviteiten op krukken. Nu is hij helemaal terug en voelt hij zich beter dan ooit.

Het viel Van Beek niet mee om langere tijd buitenspel te moeten staan. "Je moet veel van jezelf vragen en mentaal heel sterk zijn, al brak ik ook wel eens", geeft hij eerlijk toe op de clubwebsite. "Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen, vooral in de fases waarin ik moest wachten tot zeker was wat de volgende stap werd om mijn blessure aan te pakken. In die tijd moest ik alleen maar rust nemen en geduld hebben, maar dat geduld had ik niet, zeker ook omdat ik ondertussen het succes zag van de andere jongens. Ik heb in die periode wel eens tegen mijn ouders gezegd dat ik me heel nutteloos voelde, omdat ik niks kon. Ik stond letterlijk even stil."

Nu gaat het beter met Van Beek, die het jaar afgesloten heeft als basiskracht. "Ik zit nu eindelijk weer in een trein die vooruit rijdt in plaats van achteruit", zegt hij beeldend. "Doordat ik dit heb meegemaakt, ben ik vooral mentaal veel sterker geworden. Ik geniet nu vooral van het feit dat ik weer op het veld kan staan, want gezondheid is het belangrijkste dat er is. Ik ben blij en trots dat ik überhaupt weer mag voetballen, want ik heb een periode gehad waarin ik niet wist of ik ooit nog een bal zou kunnen schieten. Ik ben daarom nu echt dankbaar dat ik elke dag lekker een balletje mag trappen. Voor mijn blessure zag ik dat als iets normaals. Soms voelde voetbal gewoon als je werk, maar het is natuurlijk veel meer dan dat, want je mag elke dag doen wat je leuk vindt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen