'Gio': "Het is leuk over voetbal praten, tot het over jou gaat"

30 december 2017, 10:05

Giovanni van Bronckhorst beleefde met Feyenoord een prachtig 2017, omdat hij met de Rotterdammers eindelijk weer eens kampioen werd in de Eredivisie. Toch vindt de voormalig topvoetballer het profvoetbal niet altijd een leuke wereld. Met name over de praatprogramma's op televisie is de hoofdcoach niet positief.

"Het is leuk over voetbal praten, tot ze over jou gaan praten. Dat is hetzelfde met roddelbladen, iedereen leest ze, totdat je er zelf in staat, dan vind je het niet leuk meer. Dat zeg ik ook vaak tegen mensen, dan zeggen ze: dat hoort erbij. Dat klopt. Maar hoe zou jij het vinden als veel mensen het over jouw functioneren hebben op je werk, elke dag", zegt hij in een uitgebreid interview met NRC.

"Er zijn drie, vier praatprogramma's en vijf, zes kranten die over jou schrijven dat jij iets niet goed doet. Sommige mensen hebben daar geen benul van hoe dat voelt", legt hij uit. "Het hoort erbij, je bent verantwoordelijk voor de club, voor de prestaties. Dat vind ik ook geen probleem. Het is alleen: hoe ga je ermee om."

Feyenoord werd in 2017 kampioen door op de slotdag te winnen van Heracles Almelo. Van Bronckhorst kent het gewicht van die zege, "Het had de grootste deceptie in de geschiedenis van de club kunnen worden, maar het werd een fantastisch en bevrijdend jaar. Dat is het verschil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen