[BUITENLAND]: Hamsik held bij Napoli, Dost naar halve finale

30 december 2017, 09:36

In de Serie A heeft SSC Napoli geen fout gemaakt. Op bezoek bij Crotone was het - uiteraard - Marek Hamsik die de belangrijke 0-1 voor zijn rekening nam. In Portugal heeft Bas Dost zich met Sporting geplaatst voor de halve finale van de beker.

Hamsik bevestigt status van topschutter

Napoli speelde met een speciaal embleem op het shirt om te vieren dat Marek Hamsik onlangs Diego Armando Maradona voorbijstreefde als alltime clubtopscorer. De Slowaak verhoogde zelf de feestvreugde in de eerste helft. Na een razendsnelle combinatie met een paar ploeggenoten vond hij zichzelf vrij in het strafschopgebied om daar treffend uit te halen. De Napolitanen lieten vervolgens kansen liggen om verder weg te lopen, waardoor Crotone in de wedstrijd bleef. Dit had fout af kunnen lopen, toen tien minuten na rust een schot van Adrian Stoian de paal toucheerde. Ook bracht Pepe Reina zichzelf een keer in de problemen, terwijl aan de andere kant Lorenzo Insigne de lat raakte. In de slotfase raakte Napoli het houtwerk nog twee keer in na een knappe dubbele redding van Alex Cordaz.

Gelijkspel voldoende voor Sporting

Bas Dost is met Sporting Lissabon zeker van de halve finale van de Portugese beker. Een 1-1 gelijkspel tegen Belenenses was genoeg om groepswinnaar te worden, waarmee een plek bij de laatste vier is veiliggesteld. De doelpunten vielen een kwartier voor tijd. Marcos Acuna zette Sporting nog op voorsprong, waarna de eigen goal van Sebastian Coates luttele minuten later niet fataal bleek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen