Het jaar van Feyenoord: eindelijk weer een kampioenschap

1 januari 2018, 11:39

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2017 zitten erop. Feyenoord werd landskampioen, Vitesse won de beker, Ajax behaalde de finale van de Europa League, PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel 18: Feyenoord. 

Het kampioenschap werd op de wedstrijddag en de maandag daarna groots gevierd door Feyenoord en Rotterdam. De traditionele balkonscène leverde mooie beelden op en de ontlading bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst was enorm. Bovendien betekende het kampioenschap uiteraard een terugkeer in de Champions League, waar het in het seizoen 2002/2003 voor het laatst uitkwam.

Bovendien leken de Europese inspanningen zijn weerslag te hebben op de prestaties van Feyenoord in de Eredivisie. Halverwege bedraagt de achterstand op koploper PSV al veertien punten, waardoor de tweede seizoenshelft voornamelijk in het teken zal staan van een inhaalslag.

Mooiste goal: Eljero Elia (2-0 tegen FC Utrecht)

We hadden op deze plaats kunnen kiezen voor de volley van Dirk Kuyt tegen Heracles Almelo, maar geven toch de voorkeur aan de treffer van Eljero Elia tegen FC Utrecht. Kort voor het einde van het seizoen was de buitenspeler belangrijk door tegen Utrecht de 2-0 tegen de touwen te kegelen. De aanvaller kwam vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal prachtig met veel gevoel in de lange hoek.

Beste aankoop: Ridgeciano Haps

Doorbraak van het jaar: Bart Nieuwkoop

Trainer Giovanni van Bronckhorst koos in het kampioensjaar en in de Champions League-campagne van 2017 veelal voor ervaren spelers met de nodige bagage. Dat maakt het niet makkelijk om als jonge speler door te breken, maar Bart Nieuwkoop is daar wel in geslaagd. De rechtsachter mocht in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen al aan het grote werk proeven en is na de transfer van Rick Karsdorp de eerste keus op de rechtsbackpositie. Een knappe prestatie van het 21-jarige talent.

Tegenvaller van het jaar: Jean-Paul Boëtius

Eredivisiecijfers

Duels: 34

Zeges: 22

Gelijke spelen: 6

Nederlagen: 6

Doelcijfers: 76 voor, 29 tegen (+47) 

Grootste zege: Feyenoord - Go Ahead Eagles 8-0

Grootste nederlaag: Feyenoord - Ajax 1-4 [photo,110653,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen