VVV-duo: "Het is onze kracht dat we al een tijd samenspelen"

VVV-duo: "Het is onze kracht dat we al een tijd samenspelen"

28 december 2017 – VVV-Venlo heeft een verrassend goed eerste deel van het seizoen 2017/18 achter de rug. De promovendus staat op een hele knappe tiende plek in de Eredivisie en odet dat eigenlijk amper met een andere ploeg, dan het elftal dat vorig jaar de Jupiler League won.

"Van de basisspelers zijn alleen de keeper, een middenvelder en de spits nieuw", vertelt Moreno Rutten in gesprek met Het Eindhovens Dagblad. Ploeggenoot Torino Hunte vult aan: "Ik denk dat het ook onze kracht is: doordat we al een tijd samenspelen, weet iedereen precies wat van hem wordt verwacht, of het nu 2-1 of 0-1 staat. Dat is een voordeel ten opzichte van een ploeg met veel nieuwe spelers, zoals NAC. Wij zijn echt een team."

Voor beide VVV-spelers geldt dat ze op relatief late leeftijd voor het eerst echt hun klasse laten zien in de Eredivisie. Het is voor beiden hoe dan ook een droom die uitkomt. "Als kleine jongen zag ik op tv die grote mannen voetballen in volle stadions en dacht ik alleen maar: dat wil ik ook. In het veld besef ik vaak niet voor hoeveel mensen we spelen, het is uiteindelijk toch werk en daar moet je je op focussen. Maar dan zie ik later de beelden terug, en dan denk ik weleens: wow, het is toch maar mooi gelukt."

gerelateerd