FC Utrecht wil snel doorpakken met opvolging Ten Hag

28 december 2017, 15:12

Nu Erik ten Hag vertrokken is naar Ajax, is de vraag wie hem opvolgt bij FC Utrecht. De Domstedelingen laten weten dat op korte termijn mededelingen volgen over de opvolging. Jean-Paul de Jong, in de Galgenwaard assistent van Ten Hag, wordt genoemd.

Utrecht vindt het vertrek van Ten Hag spijtig. De club kijkt ook terug op een prettige samenwerking met de keuzeheer. Anderzijds hield Utrecht rekening met een vertrek van Ten Hag, die bij Ajax een verbintenis tot medio 2020 tekende.

"Wij wisten dat de resultaten van FC Utrecht de laatste jaren niet onopgemerkt zijn gebleven. Maar dat zijn vertrek nu met de winterstop plaatsvindt vereist dat wij snel en goed doorschakelen", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht. "Uiteraard hebben wij hierop geanticipeerd. Ik verwacht dan ook op korte termijn definitief te kunnen communiceren over zijn opvolging", aldus Zuidam.

Onder Ten Hag bereikte Utrecht in 2016 de bekerfinale, werd vorig seizoen Europees voetbal gehaald en ging de club bijna ten koste van Zenit St. Petersburg de poulefase van de Europa League in. Ten Hag werd in 2016 ook uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Dit jaar werd hij ook genomineerd, maar ging de prijs naar Peter Bosz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen