Officieel: Ajax legt Ten Hag vast als nieuwe hoofdtrainer

28 december 2017, 14:59   Bijgewerkt: 28 december 2017, 15:17

Ajax heeft Erik ten Hag aangesteld als nieuwe trainer. De trainer komt over van FC Utrecht en gaat per 1 januari aan de slag in Amsterdam. Ten Hag gaat een contract tot medio 2020 tekenen. Over de verdere invulling van de technische staf worden nog geen mededelingen gemaakt. 

De officiële presentatie van Ten Hag volgt in januari. Hij verblijft momenteel in het buitenland. Komende maand belooft sowieso  al een bijzondere te maand te worden voor Ten Hag. Ajax hervat de Eredivisie met de Klassieker tegen Feyenoord in eigen huis. Daarna wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zijn oude club.

Precies een week geleden zette Ajax Marcel Keizer op straat, ook zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp werden ontslagen. Het is de bedoeling dat Alfred Schreuder als rechterhand van Ten Hag naar Amsterdam komt, maar stribbelt zijn werkgever Hoffenheim nog tegen weet De Telegraaf.

Reactie Ten Hag

Ten Hag verlaat de Domstad met een goed gevoel. "Gezamenlijk hebben wij mooie stappen gezet in het proces naar een duurzame subtopper. Dit is goed werk van velen. Ik ben trots dat ik in samenwerking met RvC, Directie (vooral Jordy Zuidam) daar leiding aan heb mogen geven", reageert Ten Hag op de website van Utrecht. "Ik verlaat een competente staf en bovenal een karaktervolle spelersgroep. Ik zal iedereen onvoorstelbaar missen en wens FC Utrecht, zijn supporters en in bijzonder de selectie een succesvol en vooral gezond 2018!"

Onder Ten Hag bereikte Utrecht in 2016 de bekerfinale, werd vorig seizoen Europees voetbal gehaald en ging de club bijna ten koste van Zenit St. Petersburg de poulefase van de Europa League in. Ten Hag werd in 2016 ook uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Dit jaar werd hij ook genomineerd, maar ging de prijs naar Peter Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen