Hahn over '3-0' tegen Feyenoord: "Bewust uit de media gehouden"

31 december 2017, 09:20

Het jaar 2017 kende een aantal bizarre wedstrijden in de Eredivisie. De 1-7 in Utrecht en de 0-8 in Breda staan nog vers in het geheugen. Maar ook (eind) vorig seizoen was er een knotsgek duel. Misschien wel de meest vreemde wedstrijd van het hele kalenderjaar. Feyenoord ging in de kampioenswedstrijd keihard onderuit bij laagvlieger Excelsior: 3-0. Voor Warner Hahn was het helemaal een bijzondere ontmoeting. "Ik ben bewust uit de media gehouden", vertelt de doelman, die tegenover zijn werkgever stond.

"Waar is die mafkees mee bezig?", riep Stijn Schaars, in hetzelfde stadion in 2007 na de wedstrijd waarin Excelsior in het kampioensduel van AZ de ploeg uit Alkmaar vloerde, over huurling Kees Luijckx. Hoewel de verdediger een grote kans op 3-1 miste, nam een deel van zijn oud-spelers het kwalijk dat hij zo z'n best had gedaan tegen de club die hem verhuurde. De club uit Rotterdam heeft geleerd van die vervelende ervaring. Want tien jaar later, na het met 3-0 gewonnen duel met Feyenoord hoor je heel Nederland over de eerste mislukte kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Coolsingel

Coolsingel

Ruim verschil?

Anders dan in 2007 was het verschil tussen reuzendoder Excelsior en de kampioenskandidaat ditmaal erg groot. Een knappe redding van Hahn was eigenlijk alleen nodig na een vrije trap van Tonny Vilhena, vlak voor de pauze. Verder hoefde hij geen bijzondere safes te verrichten, al hield Hahn zich daar niet mee bezig. "Ik heb volgens mij een prima wedstrijd gekeept", herinnert hij.

Dat het na de rust via Nigel Hasselbaink al snel 1-0 werd en binnen een kwartier ook de 2-0 en 3-0 vielen, zorgde niet voor opluchting bij de goalie. Had het lang 0-0 of 1-0 gebleven, dan had de keeper in de slotfase met een cruciale redding zijn werkgever wellicht écht pijn kunnen of moeten doen. "Maar daar was ik zeker niet mee bezig. Als ik opgelucht zou zijn als het niet meer spannend was, dan had ik de wedstrijd niet moeten spelen. Zo simpel was het gewoon." 

Kampioenschap

Bij de terugkeer in De Kuip met Heerenveen halverwege december had de doelman een stuk meer te doen. Daar hield hij Feyenoord met meerdere knappe reddingen van de zege af (1-1). In Friesland heeft Hahn het uitstekend naar zijn zin. "Het was voor mij een mooie stap. Het is goed geweest dat ik hierheen gegaan ben, ondanks mijn blessure in de eerste wedstrijd. Nu ik weer fit ben en een basisplaats heb, gaat het weer als vanouds", besluit de keeper.

Door: Nathan Sprey

[photo,111101,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen