De Boer en Van Marwijk pleiten voor Nederlandse bondscoach

28 december 2017, 07:48

Frank de Boer en Bert van Marwijk pleiten voor een Nederlandse bondscoach voor Oranje. Dit mede vanuit communicatie oogpunt. De KNVB is zoekende naar een nieuwe bondscoach en daarbij wordt regelmatig een buitenlandse trainer geopperd.

"Bij Inter heb ik gemerkt hoe bepalend de communicatie is", zegt De Boer in De Telegraaf. "Bovendien vind ik dat we nog steeds goede trainers hebben in Nederland en in de toekomst zullen we ook weer goede trainers opleiden. Het is aan ons allemaal om te zorgen dat we de weg omhoog weer inzetten."

Ook Van Marwijk weet hoe belangrijk ervaring is. "Ik dacht altijd dat ik heel duidelijk praat en dat van alles wat ik vertel in de kleedkamer en op het trainingsveld tachtig procent aankomt. Maar ik ben er nog niet zo lang geleden achtergekomen dat dit heel anders ligt. In werkelijkheid komt misschien maar acht procent meteen aan."

Van Marwijk vervolgt: "Dat laat zien hoe belangrijk communicatie is. Als je in het buitenland werkt, dan moet je niet alleen de taal spreken, maar er ook in kunnen denken. Daarom zou ik altijd voor een Nederlandse bondscoach gaan."

De Boer staat zelf open voor de vacature bij het Nederlands elftal. "Ik zeg niet per se nee. Ik ben ervan overtuigd, dat we genoeg kwaliteit hebben en dat er genoeg kwaliteit zit aan te komen om het Nederlands elftal weer op het niveau te krijgen, waar het thuishoort. En dat is de subtop van Europa. Het moet weer zo zijn dat elke tegenstander met respect naar Oranje kijkt. Aan de andere kant: ik ben een doener, die liever dagelijks op het veld staat en met een proces bezig is. Dat vind ik het mooie aan het coachen en dat heb je bij een club meer dan bij een nationaal team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen