AC Milan schakelt Inter uit in beker van Italië

27 december 2017, 23:32   Bijgewerkt: 28 december 2017, 12:13

Ten koste van Internazionale staat AC Milan in de halve finale van de Italiaanse beker. Na verlenging klopte Milan woensdag de stadsgenoot met 1-0. Invaller én kind van de club Patrick Cutrone groeide uit tot matchwinner.

Beide ploegen waren in San Siro vooral bang om de Derby della Madonnina te verliezen. Het was weinig spectaculair wat Milan en Inter met name in de eerste helft lieten zien. Meest besproken moment was het afgekeurde doelpunt van Inter. Bij de eerste serieuze aanval van de 'gasten' leek Inter op voorsprong te komen.

Antonio Donnarumma, die zijn jongere en geblesseerde broertje Gianluigi verving onder de lat, werkte de bal na een schot van Ivan Perisic in het eigen doel. Een behoorlijke tijd later werd de goal op advies van de video-scheidsrechter afgekeurd. Reden: Andrea Rannocchia stond buitenspel.

In de tweede helft waren er aan beide kanten grote kansen. Joao Mario kwam alleen te staan voor Donnarumma, maar faalde. Aan de andere kant had Giacomo Bonaventura met zijn hoofd moeten scoren. Hij kreeg in de rebound een uitgelezen kans om raak te koppen, maar werkte de bal over. Met de verlenging in aantocht hadden de Rossoneri nog de betere mogelijkheden om de extra tijd te voorkomen.

Een beslissing bleef uit waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin werd de negentienjarige Cutrone de held van Milan. Hij kwam op goed aangeven van Suso oog in oog te staan met Inter-doelman Samir Handanovic en rondde koel af. Omdat Milan in de Serie A geen rol van betekenis meer speelt, komt dit succes als geroepen. In de halve finale van de Coppa Italia treft Milan Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen