Fellaini stopt na WK als international bij Rode Duivels

27 december 2017, 08:14

Marouane Fellaini zal na het aankomende WK niet meer uitkomen voor de nationale ploeg van België. De fysiek sterke middenvelder bevestigde tegenover weekblad Humo dat het mondiale toernooi in Rusland zijn laatste kunststukje zal worden. De 30-jarige speler van Manchester United kwam tot dusverre tot tachtig interlands voor de Rode Duivels.

In al deze optredens wist hij zestien maal tot scoren te komen. Hij is tevreden over dit aantal en over zijn eigen prestaties bij de nationale ploeg. "Ik hoef niemand meer iets te bewijzen. Niet in Engeland, niet in België", vindt Fellaini. "Overal heb ik het waargemaakt", legt hij zijn conclusie nog even vol zelfvertrouwen toe.

In een korte toelichting noemt de Belg zijn leeftijd als logische en meest voorname reden voor zijn besluit. "Ik zit twaalf jaar bij de nationale ploeg en ben er een van de oudsten. Je hebt Vincent Kompany, Moussa Dembélé en daarna kom ik", zet Fellaini de meest ervaren krachten van de Rode Duivels op een rijtje.

Fellaini heeft voor volgend jaar ook nog geen zekerheid in het clubvoetbal, maar maakt zich daar geen zorgen over. "Eerlijk: ik weet het niet. Ik heb iets in mijn hoofd, maar dat kan ik nog niet vertellen", is hij cryptisch. "Als Manchester mij niet meer zou willen, hadden ze dat allang gezegd. Ze deden een voorstel en waarschijnlijk volgt er nog één. Of ik het zal aanvaarden, weet ik niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen