Yaya Touré draait bij: weer beschikbaar voor Ivoorkust

27 december 2017, 08:06

Yaya Touré nam in 2016 afscheid bij het nationale team van Ivoorkust, maar komt daar ruim  een jaar na dato op terug. De middenvelder van Manchester City liet op tweede kerstdag via Twitter weten: "Ik hou van mijn land en ben beschikbaar voor het nationale team. Ik wil de volgende generatie helpen en mijn ervaring gebruiken om alle Ivorianen trots te maken."

Touré speelde tot dusverre 102 interlands voor de Olifanten en kwam daarin tot negentien doelpunten. Hij beleefde zijn (voorlopige) hoogtepunt in 2015 (foto). In dat jaar veroverde de fysiek sterke middenvelder met zijn land namelijk de Afrika Cup. Maar volgens zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk wil Touré daar nog dolgraag een nieuwe trofee aan toevoegen.

"Yaya Touré heeft besloten om terug te keren bij het nationale team van Ivoorkust. Hij wil nog een extra prijs met de Olifanten winnen", aldus Seluk op Twitter. Diezelfde Seluk liet tegenover Sky Sports bovendien verder weten dat Touré, ondanks een gebrek aan speeltijd, Manchester City in de winterse transferperiode niet zal verlaten.

"Alles is in orde. Hij blijft in januari met honderd procent zekerheid bij Manchester City. Hij wil zijn derde landstitel met de club pakken, maar geniet er ook van om jonge talenten met zijn ervaring te kunnen helpen", geeft Seluk het gebrek aan speeltijd van zijn cliënt nog een positieve draai.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen