Liverpool geeft pak slaag aan hekkensluiter Swansea

26 december 2017, 20:27

Liverpool heeft een eenvoudige Boxing Day achter de rug. The Reds, met Georginio Wijnaldum in de basis, gaven hekkensluiter Swansea City dinsdag een pak slaag: 0-5. Leroy Fer speelde mee bij Swansea, maar kon de malaise niet ontlopen.

Swansea wist de schade in de eerst helft te beperken. Liverpool kwam vroeg op voorsprong, na een mooi doelpunt van Philippe Coutinho. De spelmaker schoot de bal met de binnenkant van zijn voet ver in de rechterhoek. Swansea leidde de achterstand zelf in door balverlies te lijden op eigen helft. Het leek als Liverpool het vervolgens rustig aan deed en het gaspedaal pas na rust meer werd ingedrukt.

Want in de tweede helft stuurde Liverpool Swansea alsnog met een dikke nederlaag terug naar Wales. Roberto Firmino (foto), die al een paar goede kansen had gehad, tikte een vrije trap simpel binnen en verdubbelde de voorsprong. Rechtsback Trent Alexander-Arnold bezorgde zichzelf een extra mooie Tweede Kerstdag door zijn eerste doelpunt voor Liverpool in de Premier League te maken.

Bij de 4-0 speelde Fer een negatieve hoofdrol. Op eigen helft leverde hij de bal met een foute pass zomaar in. Mohamed Salah toonde zich niet zelfzuchtig en gunde Firmino een intikker. De laatste en vijfde goal van Liverpool kwam op naam van Alex Oxlade-Chamberlain. De defensie van Swansea zag er wederom niet goed uit, en The Ox zette goed door. Met een bekeken schot, schoot hij raak.

Liverpool staat na twintig wedstrijden vierde, Swansea blijft in grote problemen met vijf punten achterstand op de veilige plaatsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen