Pochettino: "Kane mooi voorbeeld van professional"

26 december 2017, 17:24

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino is niet verrast door de records die Harry Kane dinsdag heeft gevestigd. De 24-jarige spits maakte in de thuiswedstrijd tegen Southampton zijn 37ste, 38ste en 39ste Premier League-goal van het kalenderjaar. Kijkend naar al zijn officiële duels in 2017, dan staat de doelpuntenteller van Kane op 56 stuks.

Met de eerste statistiek neemt Kane het Premier League-record over van Alan Shearer, die in het kalenderjaar 1995 namens Blackburn Rovers 36 keer tot scoren kwam in de competitie. Met de laatste statistiek is Kane van alle spelers die actief zijn in de vijf grote competities van Europa (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) de meest trefzekere.

"Hij hoort bij 's werelds grote namen, hij staat erbij. Dat is een fantastische prestatie", zegt Pochettino bij Sky Sports over Kane. "Felicitaties aan hem en de ploeg, aangezien je ook de hulp van je teamgenoten nodig hebt. De prestatie van Kane verrast ons niet, we zien namelijk elke dag hoe hij werkt en hoe vastberaden en professioneel hij is. Professioneel heeft een enorme betekenis. Om dat te zijn, komt van alles kijken en hij is daar een mooi voorbeeld van."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen