Kane: "Het was lastig om niet aan het record te denken"

26 december 2017, 16:11   Bijgewerkt: 26 december 2017, 16:57

Harry Kane maakte dinsdag zijn 37ste, 38ste en 39ste competitiedoelpunt van het kalenderjaar, waarmee hij een nieuw Premier League-record neerzette. De spits van Tottenham Hotspur overtrof de 36 goals die Alan Shearer in 1995 scoorde namens Blackburn Rovers. Daarvan was hij zich goed bewust.

"Het was moeilijk om er niet aan te denken. Voor aanvang van deze wedstrijd stonden we op gelijke hoogte. Ik wilde de ontmoeting met Southampton winnend afsluiten, maar als aanvaller wil je natuurlijk ook scoren. Het gaf een fantastisch gevoel toen ik het record pakte", straalde Kane na afloop voor de camera van Sky Sports.

"Het is een geweldig jaar geweest", vervolgt Kane, die in al zijn officiële wedstrijden in 2017 56 doelpunten maakte (meer dan Lionel Messi), bij de BBC. "Vergeleken worden met al deze spelers, de Messi's en de Shearers, is waar het om draait. Deze nieuwe hattrick is een fantastische manier om het jaar af te sluiten. Het gaat erom dat je je elk jaar verbetert. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik ook blijven doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen