Istanbul Basaksehir grijpt koppositie, ook Galatasaray wint

24 december 2017, 19:34

Istanbul Basaksehir is de nieuwe koploper van de Turkse Süper Lig. De club profiteerde van het gelijkspel van Fenerbahçe een dag eerder door met 1-2 van Kasimpasa te winnen. Ook Galatasaray loopt in op Fenerbahçe. In eigen huis werd Goztepe met 3-1 aan de kant gezet.

Kasimpasa - Istanbul Basaksehir

Istanbul Basaksehir kende een sterke start. Al na drie minuten opende Edin Visca de score op aangeven van Marcio Mossoro. Twee minuten voor de rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Veysel Sari tekende voor de gelijkmaker. Mossoro toonde zich zeer belangrijk voor Basaksehir. Na zijn eerdere assist nam hij de tweede treffer van de bezoekers zelf voor zijn rekening. Twintig minuten voor tijd maakte hij de winnende. Eljero Elia zat negentig minuten lang op de bank.

Istanbul Basaksehir is door de nipte zege de nieuwe koploper. Het verschil met nummer twee Galatasaray bedraagt drie punten. Fenerbahçe zakt door het gelijkspel tegen Konyaspor naar plek drie met twee punten minder dan koploper Basaksehir.

Galatasaray - Goztepe

Galatasaray staat op plek twee na de 3-1 zege op nummer zes Goztepe. De bezoekers kwamen op voorsprong nadat al na negen minuten de bal op de stip ging. Adis Jahovic scoorde vanaf elf meter. Tien minuten later zorgde Garry Rodrigues voor de gelijkmaker. Pas in de tweede helft wist Galatasaray afstand te nemen. Yasin Öztekin zette de thuisploeg na 53 minuten op voorsprong. Het slotakkoord was twintig minuten voor tijd voor Maicon. Hij bepaalde de einstand op 3-1.