Bliksemstart leidt prettig einde 2017 in voor Feyenoord

24 december 2017, 18:43

Feyenoord heeft het historische jaar 2017 goed afgesloten door zondagmiddag met 5-1 te winnen van Roda JC. De Rotterdammers leken hun trouwe legioen op een prachtig kerstcadeau te trakteren op kerstavond, want na vijf minuten stond het al 2-0. De landskampioen vergat echter snel uit te lopen en voerde pas in de slotminuten de score op. Roda kwam nog op 2-1 via Simon Gustafson, maar dat deerde Feyenoord niet, mede door de tweede treffer van Nicolai Jørgensen die kort daarop volgde.

Het jaar 2017 was veelbewogen voor Feyenoord. Na achttien jaar gewacht te hebben werden de Rotterdammers onder leiding van trainer Giovanni van Bronckhorst eindelijk weer kampioen. Na de zomer volgde de beloning: de Champions League. Daarin speelde Feyenoord zonder de gestopte Dirk Kuyt echter weinig klaar, in de slotronde werd alleen van Napoli gewonnen. De poule met de Italianen, Manchester City en Shakhtar Donetsk bleek te zwaar.

Tegen Roda voltrok zich in de openingsminuten hetzelfde scenario als tegen Sparta. Nu ging het echter nog sneller. Binnen vijf minuten was het al 2-0 via schitterende aanvallen. De 1-0 viel in de eerste minuut en kwam op naam van de teruggekeerde Nicolai Jørgensen. Steven Berghuis gaf voor vanaf rechts op Larsson, die met een hakje een niet te missen kans bood aan Jørgensen. De 2-0 was voor Jens Toornstra. Een slim balletje van Larsson binnendoor kwam terecht bij Toornstra, die de bal in de hoek ramde.

Roda dreigde hetzelfde lot te ondergaan als Sparta, maar wonder boven wonder overleefde het de rest van de Rotterdamse storm. Onder meer Tonny Vilhena kreeg twee dotten van kansen, maar hij kopte naast en doelman Hidde Jurjus redde met zijn voet op een schot van de middenvelder. Zo liet Feyenoord na om Roda meteen helemaal uit de wedstrijd te spelen. De Limburgers bleven in de resterende twintig minuten van de eerste helft wat makkelijker overeind in de Kuip, maar hadden verder niks in de melk te brokkelen.

Ondanks dat Roda zeer onmachtig was, kwam het zes minuten na de pauze op 2-1. Mario Engels gaf voor vanaf links en bediende Simon Gustafson op maat. Uitgerekend de huurling van Feyenoord was het die de spanning weer in de wedstrijd bracht, hij kopte geheel vrijstaand raak. Feyenoord raakte echter niet van de leg. Het ging verder waar het mee bezig was en kreeg het voor elkaar om snel de 3-1 te maken. Sam Larsson passte op Vilhena, die legde breed op Jørgensen en de Deen tikte binnen.

Hoewel Roda via Engels en invaller Jorn Vancamp nog wat kansjes kreeg op de aansluitingstreffer, was het Feyenoord dat uiteindelijk nog doelpunten ging maken. Steven Berghuis, die weinig te zien was geweest in de wedstrijd, maakte twee uiterst simpele goals. De eerste tikte hij van vlak voor de lijn binnen, de tweede was een schot in open doel nadat Feyenoord via een counter met drie man op Jurjus afstormde. Zo sloot Feyenoord het bewogen jaar 2017 af met een prima resultaat en kan het met dertien punten uit vijf duels de winterstop in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen