Veltman verrast na ontslag Keizer: "Kwam uit het niets"

24 december 2017, 16:58

Joël Veltman had graag nog even doorgewild met Marcel Keizer als trainer bij Ajax. Voor de aanvoerder van de Amsterdammers kwam het ontslag van de coach als een verrassing. Tegen Willem II (3-1) winst zat Michael Reiziger als interim-trainer op de bank.

Keizer werd, net als Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman, een dag na het duel met FC Twente in de KNVB Beker ontslagen. "Het was geen bom, maar het kwam wel uit het niets. We hadden niks gehoord, ik was thuis en werd gebeld. Ik schrok er wel een beetje van", blikt Veltman terug in gesprek met FOX Sports. "Je leest wel eens wat, maar ik verwachtte niet dat de trainer eruit zou vliegen."

In de competitie was de laatste weken juist een stijgende lijn zichtbaar bij Ajax. "Ik merkte ook bij de andere jongens dat ze vonden dat we door hadden gekund. Maar als wij dat zeggen en de directie zegt nee, dan hebben we niks in te brengen. Maar ik vond dat hij wat credits had verdiend."

Erik ten Hag wordt genoemd als beoogde opvolger. "Hij doet het goed bij FC Utrecht en ik hoor goede verhalen over hem. Maar pas als hij voor de groep staat, geloof ik dat Ten Hag onze nieuwe trainer is", reageerde Veltman op de geruchten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen