Lozano tegen Vitesse opnieuw goud waard voor PSV

23 december 2017, 21:52

PSV gaat met een voorsprong van minimaal vijf punten op de concurrentie de winterstop in. De Eindhovense ploeg won zaterdagavond in eigen huis van Vitesse: 2-1. Hirving Lozano, de man die er grotendeels verantwoordelijk voor is dat PSV er in december zo goed voor staat, was ook tegen de Arnhemmers doorslaggevend.

Vitesse dat in een defensieve 5-3-2 variant aantrad, was na iets meer dan een half uur spelen zelfs op voorsprong gekomen. Lassana Faye, de linkervleugelverdediger, had met een fraaie crosspass Bryan Linssen weggestuurd en de ontvanger van de pass stelde Tim Matavz in staat om de bal in een leeg doel te tikken: 0-1. Jeroen Zoet was kansloos, terwijl hij even daarvoor al Milot Rashica van scoren had gehouden na geklungel in de opbouw van PSV.

De thuisploeg was wel duidelijk de betere over negentig minuten, maar er waren een paar fouten van Vitesse voor nodig om dat ook in de score uit te drukken. Eerst verspeelden de Arnhemmers kinderlijk eenvoudig de bal bij het nemen van een vrije trap, vervolgens maakte Julien Lelieveld een overtreding om dat te corrigeren. Uit die vrije trap, genomen door Lozano, stonden de gasten een tegendoelpunt toe van Daniel Schwaab. De Duitser kon ongehinderd binnenkoppen: 1-1.

De bezoekers moesten overschakelen van een defensieve naar een offensieve speelwijze en slaagden daar in de resterende 40 minuten van de tweede helft niet in. Ook met Luc Castaignos voor verdediger Guram Kashia scoorde Vitesse geen doelpunt meer dat ook werd toegekend. Arbiter Dennis Higler keurde nog wel een treffer van Matavz af, omdat de spits in buitenspelpositie stond bij een rebound na een schot van Thomas Bruns.

Zo werd Lozano de matchwinner en was hij met zijn elfde treffer van het seizoen opnieuw doorslaggevend. De Mexicaan staat bovendien bovenaan de topscorerslijst. Zijn werkgever pakt de twintigste competiezege op rij in eigen huis. Mede dankzij de goede thuisreeks kan Phillip Cocu met 46 punten uit 18 wedstrijden een uitstekend kerstrapport overleggen. Vitesse staat nog net in het linkerrijtje met 24 punten uit 17 duels.

[photo,111010,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen