Kane bezorgt Tottenham ruime zege en pakt record

23 december 2017, 20:27

Tottenham Hotspur heeft zaterdagavond goede zaken gedaan. Op bezoek bij Burnley FC werd een 0-3 overwinning geboekt. Harry Kane nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Het betekende alweer zijn zevende hattrick van het kalenderjaar 2017.

Tottenham kreeg al na zes minuten spelen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Kevin Long beging een overtreding op Dele Alli in de zestien meter waarna de bezoekers een strafschop toegewezen kregen. Harry Kane opende vervolgens vanaf elf meter de score. Tottenham was daarna duidelijk de bovenliggende partij, alleen wist de ploeg dat niet om te zetten in de score.

De mogelijkheden voor Tottenham waren er wel, via onder andere Kane en Heung-Min Son, maar pas twintig minuten voor tijd viel de tweede treffer. Op aangeven van Moussa Sissoko tekende Kane voor zijn tweede van de avond. Tien minuten later maakte de aanvaller zijn hattrick compleet. Daardoor is Kane nu samen met Alen Shearer recordhouder van het meeste aantal Premier League-goals in een kalenderjaar: namelijk 36.

Door de zege op Burnley profiteert Tottenham Hotspur van het gelijkspel tussen Liverpool en Arsenal op vrijdag. De ploeg van Mauricio Pochettino bezet nu de vijfde plek in de Premier League met één punt minder dan nummer vier Liverpool.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!