City vloert Bournemouth en boekt zeventiende zege op rij

23 december 2017, 18:08

Voor de zeventiende keer op rij heeft Manchester City drie punten bijgeschreven in de Premier League. Met Sergio Agüero in de hoofdrol was de equipe van manager Pep Guardiola zaterdag in het eigen Etihad Stadium met 4-0 de baas over AFC Bournemouth.

Manchester City domineerde de eerste helft, maar leidde bij rust slechts met 1-0. Agüero tekende in de 27ste minuut voor het enige doelpunt. Na een slechte uittrap van Bournemouth-keeper Asmir Begovic kon de Argentijnse spits raak koppen op aangeven van Fernandinho. In het tweede bedrijf liep Manchester City alsnog uit naar een ruime zege.

Raheem Sterling zorgde in de 53ste minuut voor de 2-0, nadat Agüero hem met een prachtige steekpass had bediend. Agüero zelf kopte in de 79ste minuut na voorbereidend werk van Bernardo Silva de 3-0 op het scorebord, Danilo legde in de 85ste minuut de eindscore vast op 4-0. Bij Bournemouth speelde Nathan Aké de hele partij.

Met 55 punten uit negentien wedstrijden staat Manchester City stevig bovenaan in de Engelse competitie. Het heeft veertien punten voorsprong op stadgenoot en nummer twee Manchester United, dat later op de avond (aftrap 20.45 uur) nog wel op bezoek gaat bij Leicester City.

Zonder de gepasseerde Virgil van Dijk in de selectie, maar met Wesley Hoedt in de basis speelde Southampton thuis met 1-1 gelijk tegen Huddersfield Town FC. Op aangeven van Hoedt maakte Charlie Austin in de 24ste minuut de 1-0 voor Southampton, Laurent Depoitre zette Huddersfield negentien minuten na rust op gelijke hoogte. Bij de bezoekers verscheen Rajiv van La Parra aan de aftrap.

Zonder de geblesseerden Bruno Martins Indi en Erik Pieters, en met Ibrahim Afellay als reserve, versloeg Stoke City West Bromwich Albion met 3-1. Joe Allen, Eric Choupo-Moting en Ramadan Sobhi waren trefzeker voor Stoke, Salomon Rondón scoorde tussendoor een aansluitingstreffer voor West Brom. Mede door een doelpunt en een assist van voormalig Vitesse-speler Christian Atsu klopte Newcastle United West Ham United met 2-3, ondanks dat de thuisclub in de zesde minuut op 1-0 was gekomen via voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic.

Pascal Groß hielp Brighton & Hove Albion met een goal in de 64ste minuut aan een 1-0 thuiszege op Watford FC. Davy Pröpper had een basisplaats bij Brighton, Tim Krul bleef op de bank. De bezoekers startten met Daryl Janmaat bij de eerste elf, Marvin Zeegelaar ontbrak wegens een schorsing.

Swansea City en Crystal Palace hielden elkaar in het Liberty Stadium in Wales op 1-1. Luka Milivojevi? bracht Crystal Palace na een uur uit een strafschop aan de leiding, Jordan Ayew maakte dertien minuten voor tijd gelijk namens Swansea. Luciano Narsingh had een basisplek bij Swansea, Mike van der Hoorn bleef op de bank, Erwin Mulder en Leroy Fer waren absent. Bij de bezoekers begonnen Patrick van Aanholt, Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah als bankzitter; alleen eerstgenoemde mocht invallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen