Het jaar van... Willem II: Sol laat club schrikken in rustig 2017

27 december 2017, 18:30   Bijgewerkt: 26 december 2017, 16:14

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2017 zitten erop. Feyenoord werd landskampioen, Vitesse won de beker, Ajax behaalde de finale van de Europa League, PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel zes: Willem II.

Fran Sol is in 2017 verder uitgegroeid tot publiekslieveling van Willem II. Niet alleen door zijn doelpunten, maar ook door het persoonlijke trieste nieuws in oktober. Twee maanden geleden werd bekend dat de Spanjaard onder het mes moest om een tumor in zijn teelbal te verwijderen. Alles wees in de richting van een kwaadaardige tumor, maar gelukkig is alles goed afgelopen. Het leed kostte hem slechts twee wedstrijden. In november maakte Sol zijn rentree en heeft hij zijn eerste goals er alweer in liggen.

Op sportief gebied kan Willem II terugkijken op een rustig 2017. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest, toen degradatiezorgen de kop opstaken. Aan het einde van vorig seizoen mochten de Tricolores zelfs even denken aan het spelen van play-offs om Europees voetbal. Dat bleek aan het einde van de rit een brug te ver voor Willem II.

{image[322033][right-half][]}Dit seizoen staat Willem II halverwege maar een puntje boven de streep.

Zorgen om degradatie lijken er vooralsnog niet. Gezien het spelersmateriaal in Tilburg en wat ploegen als NAC Breda, Sparta, Roda JC en FC Twente zou spelen tegen degradatie ook onder de maat zijn. Bij de hervatting van de competitie moet Willem II wel punten pakken om niet echt in problemen te komen. En wie weet is er bekersucces in de maak? In de kwartfinale speelt Willem II thuis tegen Roda JC en dat maakt het bereiken van de laatste vier zeer reëel.

Mooiste goal van het jaar: Jari Schuurman

Heel erg verwend met mooie doelpunten zijn de fans van Willem II dit jaar niet geweest. Het was best wel even een zoektochtje om er eentje te vinden. Maar we hebben er één: de goal van Jari Schuurman tegen Go Ahead Eagles op zondag 16 april. Een vrije trap nam de Feyenoord-huurling na doorkoppen van Obbi Oularé in een keer op de slof.

{image[323193][right-half][]}De beste aankoop: Ismail Azzaoui

Ismail Azzaoui, dit seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg, is een speler waarvoor je naar het stadion komt. De pas negentienjarige dribbelaar werkt verfrissend op het elftal van Willem II. Zijn technische hoogstandjes zijn ook niet zonder resultaat. De Belgische Marokkaan scoorde twee keer, en leverde vijf keer een assist af. Voor Willem II is het nu al jammer dat hij aan het einde van het seizoen weer terugkeert.

De tegenvaller: Timo Wellenreuther

Willem II nam doelman Timo Wellenreuther over van Schalke 04. Hij werd gehaald als opvolger van de transfervrij vertrokken Kostas Lamprou. Dat ging aanvankelijk ten koste van jeugdproduct Mattijs Branderhorst. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Branderhorst staat onder de lat, Wellenreuther zit op de bank en is hij zondag uit de selectie gezet. De Duitser kan het moeilijk verkroppen dat Branderhorst de voorkeur krijgt. In het nieuwe jaar staat Wellenreuther een gesprek te wachten met Van de Looi. Daaruit moet blijken of er überhaupt nog toekomst voor hem is bij Willem II.

{image[321834][left-half][]}De doorbraak van: Mattijs Branderhorst

De een zijn dood, is de ander z'n brood. De 23-jarige Branderhorst is door de tegenvallende Wellenreuther uitgegroeid tot eerste doelman. Het moet een teleurstelling zijn geweest dat Van de Looi eerst koos voor zijn Duitse concurrent. Met Branderhorst in het doel krijgt Willem II minder doelpunten. Hij lijkt een betrouwbare sluitpost te zijn, en dat uit eigen jeugd.

Eredivisiecijfers

Duels: 35

Zeges: 9

Gelijke spelen: 6

Nederlagen: 20

Doelcijfers: 44 voor, 65 tegen (-21)

Grootste zege: Willem II - FC Twente 3-1, Willem II - Heracles Almelo 3-1

Grootste nederlaag: PSV - Willem II 5-0, Feyenoord - Willem II 5-0

{image[323228][left-half][]}

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen