Bogarde debuteert bij Jong Ajax: "Geeft toch een lekker gevoel"

23 december 2017, 11:46

Winston Bogarde kende een uitstekend debuut als coach van Jong Ajax. De nummer twee van de Jupiler League boekte vrijdag een royale 7-0 overwinning op FC Volendam. "Het was heel leuk om voor de groep te staan als eindverantwoordelijke."

Bogarde nam de honneurs waar, omdat Michael Reiziger als interim-trainer is doorgeschoven naar Ajax 1. Dat betekende bovendien dat Bogarde voor het eerst leiding gaf aan een betaald voetbalploeg. "Michael en ik doen het normaliter sowieso samen, en nu deed ik het alleen. Nou ja, niet helemaal alleen, met de staf er natuurlijk bij, maar dat je hoofdverantwoordelijke bent, geeft toch een lekker gevoel", blikt Bogarde terug op de website van Ajax.

Jong Ajax besloot de eerste seizoenshelft uitstekend. Daarmee gaat de ploeg in stijl richting de feestdagen, al wisselde de beloftenploeg goede resultaten ook af met mindere. Bogarde: "We hebben met een heel jonge groep te maken die aan het begin van het seizoen in een compleet nieuwe setting komt, met ervaren tegenstanders waar ze eigenlijk nog nooit tegen hebben gespeeld. Wedstrijden in stadions met meer dan 10.000 man, dat doet wat met jonge spelers. Het zijn voor hen alleen maar leermomenten."

Bogarde vervolgt: "Ook van die mindere wedstrijden waarin we op onze kloten hebben gekregen moeten wij leren.  Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen de jongens meer ervaring en zie je dat we die duels beter lezen.  Situaties worden beter ingeschat en we hebben meer controle in het spel. In het begin van het seizoen zag je dat het soms jonge honden waren die zichzelf over de kop liepen, maar de laatste tijd is die controle er dus wel. Daardoor blijven we domineren én maken we de goals maken om ook echt te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen