Willem II-directeur: "Het klikte niet tussen De Jong en Streppel"

23 december 2017, 09:49

Frenkie de Jong wordt gezien als een van de grootste Nederlandse talenten, maar kreeg bij Willem II weinig speeltijd in het eerste. Ook niet toen Ajax de middenvelder kocht en hem eerst nog bij de Tilburgers stalde. "Het grootste litteken in vijf jaar Willem II", aldus algemeen directeur Berry van Gool.

De Willem II-baas zegt enorm te balen dat De Jong nagenoeg geen speeltijd kreeg van toenmalig trainer Jurgen Streppel. "Frenkie is het grootste talent dat hier ooit heeft rondgelopen. Ik ben voetballiefhebber. Zulke spelers wil je in het shirt van het eerste elftal op het veld zien. Maar het klikte niet tussen hem en trainer Jurgen Streppel. Ik ben geen trainer", aldus Van Gool in het Brabants Dagblad.

Qua prestaties had Streppel het gelijk aan zijn zijde. Van Gool: "Willem II eindigde dat seizoen op de negende plaats in de Eredivisie. Er was dus gelegenheid om jonge spelers een kans te geven. Maar de trainer gooide er steeds de laatste 25 minuten Robert Braber in, in plaats van De Jong een kans te geven. Die had misschien wel bijgetekend al hij een echte kans had gekregen bij Willem II. Maar ja, Willem II eindigde negende. Dan kun je de trainer niet verwijten dat hij het slecht gedaan heeft."

Willem II speelt zondag op bezoek bij Ajax, waar De Jong de laatste wedstrijden als centrale verdediger opereert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen