Sterk ADO maakt in eigen huis korte metten met PEC

22 december 2017, 21:54

De selectie en staf van ADO Den Haag kunnen met een goed gevoel aan de kerstmaaltijd. Vlak voor de feestdagen werd het gehavende PEC Zwolle in eigen huis verslagen. Het gemis van Youness Mokhtar, Mustafa Saymak, Dirk Marcellis en Ryan Thomas kwam de gasten uit Zwolle duur te staan. ADO boekte door doelpunten van Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen (beiden tweemaal) een terechte en zeer overtuigende zege: 4-0.

Na ruim twintig minuten moest Boer het antwoord op een kopbal van Falkenburg echter schuldig blijven. Uit een corner van Abdenasser El Khayati kopte Falkenburg op mooie wijze de openingstreffer in de rechter hoek: 1-0. PEC behield ook na die treffer grotendeels het balbezit. Het leidde zo'n tien minuten voor rust tot de grootste kans in de eerste helft voor de gasten. Na een schitterende pass van Sander van Looy, die op het laatste moment Mustafa Saymak verving in de basis, mocht Terell Ondaan op de uitkomende Robert Zwinkels af. Ondaan kon de bal niet genoeg kracht en richting meegeven, waarna Tyronne Ebuehi de bal uiteindelijk wegwerkte.

Nadat Falkenburg vlak voor rust de bal uit een voorzet van Becker compleet verkeerd raakte, boekte ADO even later tóch nog succes voor rust. Opnieuw was het een standaardsituatie van El Khayati, dit keer een vrije trap, en een kopbal die PEC te machtig werden.  Johnsen was dit keer de gevierde man: 2-0. Dat was uiteindelijk ook de ruststand in de Hofstad.

Dat kwam de amusementswaarde van het duel niet ten goede. ADO vond het wel prima en PEC deed vooral zijn best om de score niet nog verder op te laten lopen. De grootste kans voor de thuipsloeg na de 4-0 kwam op naam van El Khayati. Hij schoot de bal zo'n vijftien meter naast het doel. Beide trainers brachten daarna nóg een debutant in (Rogier Benschop bij PEC, Mats van Kins bij ADO). Stef Nijland liet in de absolute slotfase de kans op een eretreffer liggen. Hij schot de bal naast. Zo won ADO eindelijk weer eens van PEC (de laatste vijf ontmoetingen eindigden steevast in een 2-0 of 2-1-zege voor de Zwollenaren) en begint het de tweede seizoenshelft met een plek in het linkerrijtje. In Zwolle zal er met weinig plezier terug worden gedacht aan de laatste wedstrijd in 2017, waarin de prestaties van PEC over het algemeen uitstekend waren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen