Faber hoopt op beterschap en verwacht verdedigend Sparta

22 december 2017, 16:52

FC Groningen kende een roerig 2017 met zeer wisselende resultaten. Trainer Ernest Faber hoopt het jaar desondanks goed af te sluiten, zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam. De formatie van interim-coach Dolf Roks wil uiteraard niet anders.

"Ik verwacht dat Roks geen open huis zal houden. Ik ken hem nog uit mijn Sparta-periode, lang geleden, maar hij heeft bewezen een goede opleider en organisator te zijn", blikt Faber vooruit op de clubsite. "Hij zal na de 7-0 nederlaag van vorige week de poppetjes weer netjes neerzetten."

Hoewel de noorderlingen op de goede weg leken, werd er vorige week tegen Excelsior, een andere Rotterdamse ploeg, onverwacht verloren. "In de eerste helft hadden we wel voldoende diepgang en ook een handvol kansen om te scoren, maar in de tweede helft ging Excelsior nog verder 'inzakken' en 'meevolgen'. In die fase hadden we nog sneller voor de diepte moeten zoeken, want met bijvoorbeeld Jesper Drost en Lars Veldwijk hebben we spelers die daar hun kwaliteit hebben liggen."

Tegen Sparta Rotterdam wil de coach dat beter zien, maar moet het nog wel altijd Todd Kane (hamstring), Kasper Larsen (enkel) en Ajdin Hrustic (lies) missen. Oussama Idrissi is terug van een schorsing, maar haakte op de vrijdagtraining af met voetklachten. Vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 sluiten daarom Jan Hoekstra, Lars Kramer, Tom van de Looi, David Browne en Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie voor zondag.

{image[321487][right-half][]}Advocaat

Bij Sparta is de blessurelijst met Bart Vriends en Janne Saksela een stuk kleiner. Ondanks de forse nederlaag van vorige week, gaat Roks niet heel veel veranderen. "Een aantal posities vul ik misschien iets anders in, maar dat zal minimaal zijn. Dat is voor de volgende trainer," aldus de coach tegenover RTV Rijnmond.

Als het meezit, dan zal die snel gepresenteerd worden op Het Kasteel, vermoedt Roks. "Ik ben er van overtuigd dat er in de kerstvakantie wel het één en ander zal gebeuren." Of het ook de genoemde Dick Advocaat wordt, durft hij niet te zeggen. "Dick is een man met waanzinnig veel ervaring, maar goed, ik weet niet of de kogel door de kerk is en of hij de enige kandidaat is. Het bestuur kijkt naar wat past, na Alex."

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelers, staf en het publiek in het Noordlease Stadion overigens één minuut applaudisseren als ode aan de overleden fans in het afgelopen jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen