Streppel wil met Heerenveen net zo spelen als AZ doet

22 december 2017, 15:53

AZ en sc Heerenveen zijn in potentie twee middenmoters, maar beide clubs hebben twee compleet verschillende eerste seizoenshelften afgewerkt. Het team uit Alkmaar staat knap derde, de Friese formatie bezet de wat teleurstellende achtste positie. Dit weekend spelen de teams in Noord-Holland tegen elkaar.

Van den Brom respecteert Heerenveen

Hoewel AZ twaalf punten meer heeft voor aanvang van de laatste speelronde van het jaar, respecteert John van den Brom de opponent. "Ik vind sc Heerenveen een goede tegenstander. Ze zijn de afgelopen weken wat anders gaan spelen, met minder buitenspelers en meer middenvelders. Vervolgens zijn ze ook meer punten gaan pakken", stelt de coach vast. Van den Brom vindt het jammer dat de winterstop aanstaande is. "We zijn lekker bezig, dan wil je altijd dóór. En we weten ook: deze wedstrijd wordt mede bepalend met wat voor gevoel we terugblikken op de eerste seizoenshelft. En dus ook met wat voor gevoel we de winterstop ingaan."

Streppel met Heerenveen terug naar basis

Afgelopen weekend won Heerenveen eindelijk weer eens: in eigen huis werd NAC Breda met 1-0 geklopt. "We moeten eerst vertrouwen krijgen en minder weggeven. Het voetbal moet beter, dat weten we als geen ander. Maar we hebben gewonnen van NAC en dat geeft vertrouwen", zegt Jurgen Streppel tegen Omrop Fryslan. Nu wacht dus een duel met AZ. "AZ speelt hetzelfde zoals wij dat willen. Daarin zijn ze wat volwassener. Maar als wij goed aan de bal zijn, kunnen we het AZ heel moeilijk maken."

Het duel begint zaterdag om 19.45 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen