Feyenoord valt terug na goede start, maar bekert door

21 december 2017, 22:43

Feyenoord heeft zich donderdag als achtste club verzekerd van een plekje in de kwartfinales van de KNVB Beker, na een 3-1 thuiszege op Heracles Almelo. De Rotterdammers openden spectaculair en stonden na een kwartier al met 2-0 voor dankzij Steven Berghuis en Sven van Beek. Het hoge niveau van de openingsfase kon echter niet worden vastgehouden en Heracles kwam verrassend terug in de wedstrijd dankzij Tim Breukers. De tweede helft was van beide kanten moeizaam, maar Berghuis besliste de wedstrijd door uit een strafschop zijn tweede doelpunt te maken.

Bij Feyenoord keerde Nicolai Jørgensen terug in de wedstrijdselectie na privéomstandigheden, maar de achttienjarige Dylan Vente kreeg de voorkeur in de spitspositie. Bij Heracles was het de buitenspeler Kristoffer Peterson die in de punt van de aanval werd opgesteld.

De tweede helft kon echter niet tippen aan de eerste. Beide ploegen speelden slordig, in een laag tempo en zonder al te veel creativiteit. Nadat de mist in het stadion opvallend snel weg was weg getrokken, kreeg Vente een kwartier voor tijd de eerste grote kans toen hij oog in oog met Castro stond. Zijn inzet eindigde echter in het zijnet.

Heracles wisselde aanvallend in de hoop nog een gelijkmaker te forceren: de ingevallen Vincent Vermeij leek met een gemiste kans het slotoffensief van Heracles in te leiden, maar Feyenoord besliste de wedstrijd. De Rotterdammers kregen op aanraden van videoscheidsrechter Björn Kuipers een penalty na een overtreding van Sebastian Jakubiak op Boëtius. Berghuis schoot vanaf elf meter zijn tweede treffer binnen, waardoor Feyenoord de koker in gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen