Officieel: PSV rondt transfer van Romero (18) af

21 december 2017, 17:11

PSV heeft de transfer van Maximiliano Romero afgerond. De achttienjarige spits komt over van Vélez Sarsfield, een club uit zijn vaderland Argentinië. Romero tekent voor vijf jaar en ligt daarmee vast tot medio 2023, melden de Eindhovenaren donderdag via de officiële kanalen. Het contract gaat komende zomer in.

"PSV wordt mijn eerste club buiten Argentinië, dat wordt een speciale ervaring", reageert de Argentijn op de website van PSV. "Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten m'n carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen."

Trainer Phillip Cocu is blij met de komst van Romero. "Hij is pas 18, maar fysiek al heel sterk. Daarnaast is hij technisch vaardig en hij heeft een goed schot in beide benen. Dat zegt wat over zijn potentie. Ik ben blij dat we zo'n talent naar Nederland kunnen halen. Het is een buitenkansje dat we gaan verzilveren."

Met de komst van Romero troeft PSV andere clubs af. Onder meer VfB Stuttgart was geïnteresseerd, en even leek Borussia Dortmund nog roet in het eten te gooien. Met de officiële bekendmaking vanuit Eindhoven kan Dortmund fluiten naar de Zuid-Amerikaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen