VVV niet akkoord met straf Steijn: "Buitenproportioneel"

21 december 2017, 14:39

VVV-Venlo is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. De aanklager wilde Maurice Steijn voor drie wedstrijden schorsen naar aanleiding van zijn verbale uitbarsting tijdens de bekerwedstrijd, maar daar kan de club zich niet in vinden

Het voorstel bestond uit twee duels schorsing, plus één voorwaardelijk."Die straf vinden wij buitenproportioneel", reageert algemeen directeur Marco Bogers. "Maurice wist dat hij te ver was gegaan en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter en de vierde official en daarna ook nog eens in het openbaar. De KNVB mag ook wel eens rekening houden met emoties die bij de sport horen en dat er dan dingen gezegd worden in die emoties. Op zo'n cruciaal moment in de wedstrijd zijn de uitlatingen van Steijn verklaarbaar, waarmee ik ze overigens niet goed wil praten", stelt de beleidsbepaler.

Steijn zal nu bij de tuchtcommissie zijn verhaal doen. VVV verwacht dat er vrijdag een nieuwe strafeis zal worden vastgesteld. Als de club daar ook niet mee akkoord gaat, dan zal Steijn zondag tegen Heracles Almelo gewoon op de bank kunnen zitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen