Fraai succes voor Verbeek: "Op basis van wilskracht"

21 december 2017, 08:09

De eerste duels onder leiding van Gertjan Verbeek verliepen nog moeizaam, maar inmiddels lijkt de coach FC Twente aardig op de rit te hebben. Woensdag werd er een prachtig succes geboekt met een bekerzege op Ajax. Verbeek is lovend over de wilskracht van zijn spelers.

Twente kwam op achterstand, maar knokte zich terug in het duel en won uiteindelijk na verlenging. In het eerste bedrijf waren de Tukkers minder, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Twente beter in het spel. "Je merkte dat Ajax zich ging beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Terwijl wij steeds sterker werden", reageert Verbeek op de clubwebsite. "Dan moet je geluk hebben met een schot dat aangeraakt wordt en in de laatste minuut binnenvliegt, maar die goal zat er wel aan te komen."

"Dan ga je de verlenging in en komen er allerlei spelers bij je met kramp, maar ik kon er maar eentje wisselen. Halverwege de verlenging ging het met Jensen echt niet meer en heb ik gewisseld. Vervolgens lukt het om zelfs met tien man stand te houden en worden het strafschoppen. Dat is natuurlijk een loterij", weet de trainer. "Wij komen weer achter en daarom is het des te mooier dat we op basis van wilskracht toch weer langszij komen en in staat zijn de beslissende binnen te schieten. We zijn een ronde verder en daar zijn we hartstikke blij mee."

Donderdagavond vindt de loting voor de kwartfinales plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen