Jensen geniet van stunt tegen Ajax: "Een van de mooiste"

21 december 2017, 08:27

De bekerstunt van FC Twente tegen Ajax komt bij Fredrik Jensen zonder meer in het rijtje 'mooiste overwinningen'. In de eigen Grolsch Veste kegelden de Tukkers woensdag de Amsterdammers uit de beker, omdat zij de strafschoppen in de penaltyserie beter namen.

Lang zag het er niet naar uit dat de ploeg van Gertjan Verbeek kon verrassen. "De eerste helft was moeilijk. De backs van Ajax waren altijd vrij", zegt Jensen tegen FCUpdate.nl. "We kregen geen grip op de wedstrijd." In het speelbeeld was dat duidelijk te zien, want Ajax had met name voor de pauze vrijwel telkens de bal. "In de rust hebben gesproken wat anders moest. Zo hadden we in de tweede helft meer de bal, en creëerden we meer kansen."

Twente toonde vooral meer wilskracht dan Ajax, dat de wedstrijd onnodig uit handen gaf. "De 1-1 viel door strijd en passie", geeft ook Jensen aan. "We hebben onszelf beloond. Winnen met een penaltyserie is bovendien niet verkeerd." De nog maar twintigjarige Fin zal deze bekerstunt nog lang blijven herinneren. "Het is zeker een van de mooiste. De strijdlust, hoe dat een ploeg naar voren duwt, is mooi om te zien."

Jensen kon zelf niet meedoen aan de strafschoppenloterij, omdat hij in de verlening werd gewisseld. "Natuurlijk had ik zelf ook een penalty willen nemen. Maar ik had in overal kramp, in mijn kuiten en hamstrings. Het was goed dat er frisse voeten in kwamen. We hebben hard gestreden, en ben blij met de overwinning. Ajax uitschakelen doet niet elke ploeg. We kunnen het iedereen moeilijk maken, kom maar op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen