Winst PSG en Monaco, El Ghazi scoort voor Lille

20 december 2017, 23:13   Bijgewerkt: 21 december 2017, 00:24

Paris Saint-Germain heeft in de midweekse speelronde van de Ligue 1 een gemakkelijke zege geboekt op Caen. Het werd 3-1 voor de koploper. Nummer twee AS Monaco bleef dankzij een late treffer maar net in het spoor van PSG. Stade Rennes werd met 2-1 verslagen.

PSG-Caen

De openingstreffer van PSG viel na 21 minuten. Het was Edinson Cavani die op aangeven van de jarige Kylian Mbappé raak schoot. De tweede nam de Fransman zelf voor zijn rekening. Daardoor kwam PSG kort na rust op een 2-0 voorsprong.

Caen had weinig in te brengen en het leek slechts wachten op de derde treffer van de thuisploeg. Die kwam er negen minuten voor tijd dankzij Yuri Berchiche. Neymar fungeerde als aangever. In de slotfase kreeg Caen nog een penalty. Ivan Santini bracht de eindstand zo op 3-1. Door de eenvoudige zege blijft PSG koploper met een voorsprong van negen punten op AS Monaco.

Monaco-Rennes

AS Monaco wist dat het moest winnen om in het spoor te blijven van PSG. Tegen de nummer acht van de Ligue 1 had Monaco het echter niet gemakkelijk. Radamel Falcao zette de thuisploeg na twintig minuten spelen weliswaar op voorsprong, maar kort na rust viel de gelijkmaker. Djibril Sidibe veroorzaakte een penalty en Wahbi Khazri zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker.

Zo leek het duel in een remise te gaan eindigen, maar enkele minuten voor tijd viel toch nog de bevrijdende 2-1. Sidibe maakte zijn fout goed door de assist te leveren bij de treffer van Balde Keita.

Toulouse-Lyon

Net als PSG en Monaco maakte ook Olympique Lyon geen fout in de midweekse speelronde. Op bezoek bij Toulouse werd er met 1-2 gewonnen. Na 23 minuten kregen de bezoekers een strafschop toegewezen na een overtreding op Mariano Diaz. Nabil Fekir verzilverde het buitenkansje. 

Lange tijd leek de treffer van Fekir het enige doelpunt van de wedstrijd te worden. Er volgde echter nog een spectaculaire slotfase. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Rafael voor de 0-2. Toulouse kreeg vlak daarna nog een strafschop. Max-Alain Gradel schoot vanaf elf meter raak en bepaalde zo de einstand op 1-2. Lyon is de nummer drie met evenveel punten als Monaco.

Lille-Nice

Anwar El Ghazi voorkwam woensdagavond een nederlaag voor OSC Lille. De thuisploeg kwam in het duel met Nice namelijk op achterstand dankzij een doelpunt van Bassem Srarfi. Met nog zo'n twintig minuten te spelen zorgde El Ghazi voor de gelijkmaker. Het was zijn derde competitietreffer van het seizoen. Daarmee bezorgde de aanvaller zijn ploeg alsnog een punt. Lille blijft echter in de gevarenzone hangen en staat momenteel op de achttiende plaats. Nice is de nummer zes in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen