Bayern ook in DFB Pokal te sterk voor Dortmund

20 december 2017, 22:46

Bayern München heeft in de strijd om de DFB Pokal af weten te rekenen met Borussia Dortmund. In eigen stadion won de ploeg van Jupp Heynckes met 2-1. Daarmee komt er een einde aan de zegereeks van Dortmund onder de nieuwe trainer Peter Stöger.

Bayern München kreeg enkele minuten na de aftrap direct grote kansen. Arturo Vidal raakte de lat en Robert Lewandowski miste oog-in oog met doelman Roman Bürki. De voorsprong kwam er echter toch. Na twaalf minuten kopte Jérôme Boateng binnen vanuit een vrije trap. Andriy Yarmolenko leek na een half uur de gelijkmaker binnen te schieten, maar de bal werd avn de lijn gehaald.

Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft verdubbelde Bayern de voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Lewandowski schoot Thomas Müller raak. Daarmee leek Bayern een einde te gaan maken aan de zegereeks van Borussia Dortmund onder Peter Stöger, maar in het laatste kwart van de wedstrijd werd het toch nog even spannend. Met nog zo'n dertien minuten te spelen kopte Yarmolenko de aansluitingstreffer binnen. Verder dan dat kwam Dortmund echter niet, waardoor Bayern verder bekert.

Bayern München en Borussia Dortmund troffen elkaar dit seizoen twee keer eerder. In de competitie won Bayern met 1-3 terwijl de recordkampioen ook beslag legde op de Supercup begin augustus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen