Samenwerking AZ Anne Frank Stichting na spreekkoren

20 december 2017, 17:19   Bijgewerkt: 20 december 2017, 18:30

AZ distantieerde zich na afloop van het Eredivisie-treffen AZ-Ajax al meteen van de antisemitische spreekkoren die zondag in het AFAS Stadion te horen waren. Vandaag zetten de Alkmaarders de volgende stap: de club gaat samenwerken met de Anne Frank Stichting. In januari gaan beide partijen voor het eerst met elkaar om tafel zitten om de specifieke invulling van deze samenwerking te bespreken.

Het voornaamste doel van het initiatief is echter al wel bekend. AZ laat via de clubsite weten dat het vooral gaat om "bewustwording te creëren over het onderwerp antisemitisme. Dit om in de toekomst herhaling van dit voorval te voorkomen." De club wil dergelijk wangedrag uitbannen en noemt deze vervolgstap zelf een vorm van preventief beleid.

Eerder nam AZ middels een officieel statement al afstand van de spreekkoren. "Als club distantiëren wij ons van het gedrag van deze groep supporters. Tijdens de wedstrijd zijn er direct maatregelen genomen. Onze veiligheidscoördinator anticipeerde door het 'antispreekkorenbeleid' op de schermen te tonen. Ook zijn stewards het bewuste vak ingegaan om de supporters rechtstreeks aan te spreken", liet directeur Robert Eenhoorn weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen