Atalanta bekert verder na verdiende zege op Sassuolo

20 december 2017, 17:00   Bijgewerkt: 20 december 2017, 18:38

In navolging van Napoli heeft Atalanta Bergamo zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de TIM Cup, beter bekend als de Coppa Italia. De club van onder meer Hans Hateboer en Marten de Roon won in eigen huis met 2-1 verdiend van Sassuolo. De nummer zeven uit de Serie A deed vooral voor rust goede zaken, met treffers van Andreas Cornelius en Rafael Toloí. De Roon speelde de hele wedstrijd, Hateboer keek vanaf de bank toe.

Atalanta begon in het eigen Stadio Atleti Azzurri d'Italia fanatiek en kreeg al na zestien minuten loon naar werken. De Deen Cornelius opende de score met nog maar zijn tweede treffer van dit seizoen. Sassuolo, de huidige nummer vijftien van de Serie A, had ook na de openingstreffer weinig in te brengen. Sterker nog, verdediger Rafael Toloí wist na ruim een half uur de ware krachtsverhoudingen met de verdiende 2-0 op het scorebord te zetten.

In een tamelijk matte tweede helft consolideerde Atalanta de voorsprong vooral. De thuisclub stichtte nog maar weinig gevaar meer en werd daar in de slotfase bijna voor gestraft. Een kwartier voor tijd promoveerde de eerder trefzekere Toloí namelijk een Sassuolo-aanval tot de aansluitingstreffer. Maar verder dan dit eigen doelpunt liet Atalanta het, ondanks een late rode kaart van Jasmin Kurtic, niet komen. De club van Hateboer en De Roon is daarmee, na Napoli, als tweede club van deze week verzekerd van de kwartfinale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen