Anderlecht: Couke wordt nieuwe eigenaar na overname

20 december 2017, 16:47   Bijgewerkt: 20 december 2017, 18:49

Marc Couke staat op het punt de Belgische grootmacht RSC Anderlecht over te nemen. De Raad van Bestuur heeft alle aanbiedingen overwogen en besloten om enkel met de Couke de 'exclusieve onderhandelingen' af te ronden. Dit is behoorlijk verrassend, aagezien de overname eerder nog een strijd tussen mediamagnaat Wouter Vandenhaute en bouwicoon Paul Gheysens leek te worden.

Op het laatste moment mengde miljonair Couke zich echter volop in de strijd, waarna Anderlecht alle eerdere aanbiedingen van tafel veegde.Beide partijen zijn al akkoord, al wordt er over details nog verder onderhandeld. De club heeft daarbij de ambitie uitgesproken om er dit kalenderjaar nog helemaal uit te komen. Couke krijgt bij Anderlecht 70% van de aandelen in handen. De andere 30% blijft in handen van verschillende minderheidsaandeelhouders.

Anderlicht-voorzitter Roger Van den Stock toont zich via de clubsite alvast verheugd over de deal. "Ik ben verheugd met de beslissing van de Raad van Bestuur om de club over te laten aan de heer Coucke, samen met de aandeelhouders die aan boord blijven. Zij bieden samen de beste garantie op een succesvolle toekomst, waarin RSC Anderlecht het hoogste doel zal kunnen nastreven in België en een rol van betekenis zal blijven spelen in Europa."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen