Cambuur hoopt voor 1 januari nieuwe trainer te presenteren

20 december 2017, 08:05   Bijgewerkt: 21 december 2017, 08:12

Cambuur hoopt op 1 januari de nieuwe trainer te presenteren. De Jupiler League-club, die zich dinsdagavond plaatste voor de volgende ronde van de KNVB Beker, heeft net het profielschets af en gaat 'in alle rust' op zoek naar de opvolger van de eerder ontslagen Marinus Dijkhuizen. Dat vertelde technisch directeur Foeke Booy.

Sinds enkele weken is Booy officieus in dienst van de Leeuwarders (officieel start hij pas in 2018) en begon meteen met een flinke klus: een nieuwe trainer zoeken. "De rust is inmiddels wel terug, dus kunnen we kijken naar een nieuwe coach. We zoeken iemand die kan meebouwen richting het nieuwe stadion in 2020", vertelt de 'TD' tegenover FOX Sports.

Op namen, bijvoorbeeld die van Fred Grim die naar verluidt aanwezig was bij het bekerduel, wilde Booy niet ingaan. "Het profiel is net af, dus we gaan rustig kijken. Het moet geen haastige beslissing worden. Als het lukt, hopen we op één januari de nieuwe coach te presenteren. Hij moet alleen wel in onze staf passen."

Daar zit momenteel Sipke Hulshoff als eindverantwoordelijke in. De coach is voor de derde keer interim, maar zal wederom geen hoofdcoach blijven. "Hij is voortreffelijk bezig en heeft ook ambitie uitgesproken. Maar we hebben ook een zware en brede staf nodig, net als bij de A-selectie. Sipke kan voorlopig perfect de rode draad van de club bewaken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen